Szkolny konkurs Master Chef FIT!

Master chef FIT!
wewnątrzszkolny konkurs dla klas 4-8
nakręć film z przygotowania zdrowej potrawy


Wymagania - film:

  • dotyczy przygotowania potrawy zgodnej z zasadami zdrowego żywienia
  • prezentuje kolejno: użyte składniki, sposób przyrządzenia potrawy, efekt końcowy
  • zawiera informacje o użytych składnikach i ich właściwościach odżywczych
  • opisuje i podkreśla walory zdrowotne potrawy
  • zawiera osobny slajd z zapisanym przepisem na potrawę
  • trwa maksymalnie 5 minut
  • zawiera osobny slajd zawierający
  • podpis lub podpisy autorów (maksymalnie dwóch)
  • oraz ich podział obowiązków
  • informację dotyczącą źródeł pochodzenia użytych materiałów
  • (zdjęć, muzyki itp.) - zgodnie z przestrzeganiem praw autorskich
  • informację dotyczącą zakresu ewentualnej technicznej pomocy osób trzecich (np. rodzin autorów)
  • jest nagrany na nośnik pamięci

Terminy

  • składanie wypełnionych kart zgłoszenia: 20.12.2019
  • składanie filmów - prac konkursowych: 10.01.2020
  • rozstrzygnięcie konkursu: 24.01.2020

Organizatorzy
p. Małgorzata Zawisza i p. Dominik Marszał

Ocenie będą podlegać

  • zgodność z wyżej opisanymi wymaganiami
  • zdrowotne znaczenie potraw w przypadku włączania do diety
  • estetyka oryginalność i atrakcyjność potraw
  • kultura i precyzja narracji
  • troska niski koszt ekologiczny przygotowania potrawy

Opublikowano: 03 grudnia 2019 14:57

Kategoria: Aktualności

Załączniki:

Plakat i zgody [43.58 KB]

Wyświetleń: 476

Wszelkie prawa zastrzeżone © Szkoła Podstawowa nr 3 im. Janusza Korczaka w Zielonce

Realizacja: Superszkolna.pl