Szkolny konkurs Master Chef FIT!

Master chef FIT!
wewnątrzszkolny konkurs dla klas 4-8
nakręć film z przygotowania zdrowej potrawy
Wymagania - film:
- dotyczy przygotowania potrawy zgodnej z zasadami zdrowego żywienia
- prezentuje kolejno: użyte składniki, sposób przyrządzenia potrawy, efekt końcowy
- zawiera informacje o użytych składnikach i ich właściwościach odżywczych
- opisuje i podkreśla walory zdrowotne potrawy
- zawiera osobny slajd z zapisanym przepisem na potrawę
- trwa maksymalnie 5 minut
- zawiera osobny slajd zawierający
- podpis lub podpisy autorów (maksymalnie dwóch)
- oraz ich podział obowiązków
- informację dotyczącą źródeł pochodzenia użytych materiałów
- (zdjęć, muzyki itp.) - zgodnie z przestrzeganiem praw autorskich
- informację dotyczącą zakresu ewentualnej technicznej pomocy osób trzecich (np. rodzin autorów)
- jest nagrany na nośnik pamięci
Terminy
- składanie wypełnionych kart zgłoszenia: 20.12.2019
- składanie filmów - prac konkursowych: 10.01.2020
- rozstrzygnięcie konkursu: 24.01.2020
Organizatorzy
p. Małgorzata Zawisza i p. Dominik Marszał
Ocenie będą podlegać
- zgodność z wyżej opisanymi wymaganiami
- zdrowotne znaczenie potraw w przypadku włączania do diety
- estetyka oryginalność i atrakcyjność potraw
- kultura i precyzja narracji
- troska niski koszt ekologiczny przygotowania potrawy
Opublikowano: 03 grudnia 2019 14:57
Kategoria: Aktualności
Załączniki:
Wyświetleń: 476